Komarniki

Brez skrbi in brez insektov. Na vaša okna ali vrata lahko namestite rolo komarnik, fiksni komarnik, vratni komarnik ali drsni komarnik.

S komarniki na oknih in vratih bodo vaše želje, da bi v svojem domu živeli brez nadležnih insektov, postale resničnost.

Vseh nadlog se lahko znebite z našimi komarniki. Ponujamo vam več možnosti izvedbe, tako da se lahko sami odločite, kako se boste zaščitili pred insekti. Na voljo so različni sistemi pritrditve in odpiranja.

Rolo komarniki so lahko samostojni, lahko pa so integrirani v predokenskih ali nadokenskih roletah. Samostojni rolo komarnik se podobno kot roleta navije v ohišje, kjer ostane zaščiten pred atmosferskimi vplivi in skrit pred pogledi, ko ga ne uporabljate. Takšen rolo komarnik se montira samostojno na zunanji strani na okvir okna.

Kadar ima vaša hiša ali stanovanje tudi rolete, je smiselno razmišljati o integriranih komarnik v roletni omarici. Komarnik, ki je integriran v roleti, omogoča, da imate odprto okno, dvignjeno ali delno spuščeno roleto in hkrati zaščito pred mrčesom.

V obdobju, ko ni insektov, pa lahko tako samostojni komarnik kot tudi komarnik, integriran v roletni omarici, preprosto spustite navzgor v ohišje in ni viden. S tem preprečite poškodbe na mrežici komarnika in tudi, da bi se na njej nabirala prah in umazanija. Spomladi pa komarnik spet preprosto aktivirate tako, da povlečete spodnji profil, ki je na mrežici komarnika, navzdol in ga zaustavite na okenski polici s posebnimi zatiči.

Poleg omenjenih dveh rolo komarnikov je na voljo tudi stranski rolo komarnik, ki je uporaben predvsem pri sistemih klasičnih in drsnih balkonskih vrat.

Fiksni komarnik za okna se pritrdi direktno na okenski okvir in po želji ga lahko sami snamete in postavite nazaj. Pritrdimo ga lahko na PVC okna ali alu okna.

Vratni komarnik za odpiranje – možnost dobave z okvirjem ali brez njega.

Drsni komarniki so največkrat uporabljena rešitev pri sistemih drsnih balkonskih vrat.

Plise komarnik je lahko lep detajl vaše panoramske stene. Uživajte v naravi kljub nadležnim „brenčačem“! Plise komarnik se enostavno odpira in zapira in ne moti prehoda ven, saj je njegov prag visok le 4 mm. V tistem obdobju leta, ko plise komarnika ne boste več potrebovali, ga enostavno zložite v harmoniko.