Senčila

V naši pestri paleti senčil za vrata in okna lahko izbirate med roletami, žaluzijami, roloji, pliseji in lamelnimi zavesami v različnih barvnih odtenkih, med katerimi boste zagotovo našli takšnega, ki bo poudaril vaš okus in opremo vaših bivalnih prostorov.

S senčili boste v svoj bivalni prostor vnesli novo estetsko dimenzijo in hkrati preprečili nezaželene poglede.

Ponudba rolet obsega pred- in nadokenske rolete. Materiali za rolete so visoke kakovosti, saj nam jih dobavlja priznani nemški proizvajalec SKS Stakusit.

Predokenske rolete

Predokenske rolete so lahko podometne ali nadometne. Višina škatel predokenskih rolet je 139 mm ali 169 mm, odvisno od višine okna, na katero se vgrajuje roleta in od gradbenih danosti. V predokenske rolete je možno integrirati tudi komarnik.

Nadokenske rolete

Nadokenski sistem rolet sestavljata dve skupini roletnih omaric: TOP MINI, ki je lahko v prostoru le v nadometni izvedbi, višina škatel je lahko 145, 170 ali 210 mm, in nadokenska roletna omarica TOP DUO, ki je lahko v podometni izvedbi (odpiranje servisnega pokrova spodaj) in z višino škatle 240 mm.

Upravljanje roletnih sistemov

Pri upravljanju roletnih sistemov lahko izbirate med ročnim na trak ali monokomando in motornim pogonom na klasično ali daljinsko vodeno stikalo.

Polkna so neposredno izpostavljena vsem zunanjim vremenskim vplivom in ki vas ščitijo pred soncem, dežjem, ledom, snegom, vetrom, zato  morajo biti narejena brez kompromisov. Aluminij se je kot material dejansko izkazal, da je najboljša rešitev.

Aluminijasta polkna v osnovi delimo na štiri modele odpiranja: izmenično, krat, harmoniko in drsna.

Po senčenja so razdeljeni na: polkna s pomičnimi lamelami, s fiksnimi lamelami, in zaprta ali polna polkna.

Nekatere prednosti aluminija v primerjavi z drugimi materiali:

• dolgotrajnost in odpornost na vse vremenske razmere, lahka, vendar zelo močna in stabilna
• preprosta in praktična za ravnanje, čiščenje in vzdrževanje
• lamele so lahko fiksne ali gibljive Pri gibljivih lamelah uravnavamo svetlobo ali pa lahko naredimo popoplno temo.
• lamele polken so zaokrožene in imajo sodoben videz
• izberite barvo po vaši izbiri standardne barve so bela, RAL 8017, zelena RAL 6005 in antracit RAL 7016, dobavljive so tudi v vseh ostalih barvah po RAL lestvici in vseh standardnih lesnih dekorjih.

Žaluzije so lahko notranje ali zunanje, različnih širin in tudi v različnih barvah.

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije so senčila, pritrjena na zunanji strani oken ali fasade, s horizontalnimi lamelnim zastorom iz aluminijastih lamel. Način pritrjevanja in vodenja lamel je odločilnega pomena za stabilnost v različnih vremenskih razmerah, za arhitekturni videz, ter kakovostno zaščito pred vremenskimi vplivi in radovednimi pogledi. Lamelni sistemi na zunanji strani okna ali pred oknom odločilno vplivajo na počutje v prostoru, odmerjajo količino dnevne svetlobe v njem in imajo mnoge zaščitne funkcije. Montaža senčila z zunanjimi žaluzijami se lahko izvede različno, med špalete, na fasado ali v pripravljeno odprtino pod fasado.

Notranje žaluzije

Notranje žaluzije so učinkovita zaščita pred svetlobo, odličen dizajn polepša videz prostora. Žaluzije so narejene iz vodoravnih ALU-lamel, širokih 25 mm. Svetlobo v prostoru uravnavate s kakovostnim mehanizmom in gibljivo palico, ki omogoča obračanje lamel. Ročno jih dvigujete in spuščate z dvižno vrvico.

Notranja žaluzija ISO-DESIGN

Žaluzija se upravlja s kroglično vrvico, ki omogoča hitro in preprosto dvigovanje in spuščanje žaluzije ter tudi spreminjanje naklona lamel.

Pliseji so senčila iz zgubane tkanine v obliki harmonike. Imajo zasenčitveni, ali dekorativni učinek, kar je odvisno od vrste tkanine, ki jo je mogoče naročiti v različnih barvnih odtenkih. Pliseji so lahko pomemben estetski dodatek k notranji opremi, saj so v različnih barvah in materialih, zato še dodatno polepšajo vaš dom.

Lamelne zavese so vertikalno obešeni trakovi in so učinkovita zaščita pred nezaželenimi pogledi. Izbirate lahko med različnimi merami in barvami. Sodijo med kakovostnejša senčila, ki lahko s preprostostjo in sodobnim videzom nadomestijo klasične zavese. S pravo barvno kombinacijo lahko ustvarite izjemno prijeten ambient. Lamelne zavese so primerne za poslovne in bivalne prostore. Pri zasenčevanju velikih steklenih površin so skoraj nepogrešljivo senčilo.